به گزارش مشرق؛ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هر کس یک مسئله شرعی از احادیث ما پیرامون حلال و حرام و مسائل دینی اش را بیاموزد خدای تعالی هزار گناه او را بیامرزد و شهری از طلا به وسعت دنیا برایش در بهشت بنا کند و به عدد هر مویی که در بدنش قرار دارد برایش حجّ مقبول می نویسد. (بحار الانوار جلد ۱ ص ۲۱۴)
سوال: آیا اقتدا به امام جماعتی که در نماز روی صندلی مینشیند صحیح است؟
شخصی که قرار است در نماز امام جماعت باشد، اگر به علت درد زانوی شدید نتواند بنشیند و یا سجده برود و بر روی صندلی اعمال را انجام میدهد میتوان به ایشان اقتدا کرد یا خیر؟
حضرت امام خمینی (ره): کسی که ایستاده نماز می خواند نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند و کسی که نشسته نماز میخواند نمیتواند به کسی که خوابیده نماز میخواند، اقتدا نماید.
کسی که نشسته نماز می خواند می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند و همچنین کسی که خوابیده است می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند ولی کسی که نشسته نماز می خواند نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند، اقتدا نماید.
آیت الله وحید خراسانی، آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله سبحانی، آیت الله نوری همدانی، آیت الله سیستانی: کسی که ایستاده نماز می خواند، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند، و کسی که نشسته نماز می خواند، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید.
آیت الله بهجت (ره): کسی که نشسته نماز می خواند، می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند، و با تساوی در هرنقص اقتدا جایز است، مثل اقتدای نشسته به نشسته، ولی با اختلاف جهات کمال و نقص، مثل اقتدای ایستاده ای که برای رکوع اشاره می کند به نشسته ای که برای رکوع خم می شود محل اشکال است.